windows 8

Windows 8 gör succé

För några månader sedan testade jag windows 8 på en gammal Windows XP dator och jag fastnade totalt för det. Varför jag inte har skrivit om Windows 8 tidigare är nog eftersom jag varit ganska sur pa mitt Windows 8. Det är nämligen så, att Windows 8 suddar ut alla andra operativsystem förutom Windows 7. Därför kunde jag varken komma åt mina två andra operativsystem, Windows 7 och Ubuntu. Innan jag installerade Windows 8 använde jag Ubuntus bootloader för att enkelt kunna switcha mellan mina operativsystem vid uppstart. Men efter att ha installerat Windows 8 på en ny partition fungerade ingenting. Förrutom Windows 8. Det hela slutade med att jag fick formatera hårddisken och installera Windows 7. Därför rekommenderar jag att inte installera Windows 8 på datorer som använder något annat operativsystem än Windows 7, då Windows 8 kommer att ta över din bootloader.

Men men. Mer om vad jag tycker om windows 8!
Windows 8 är grymmt snabbt, jag blev mycket imponerad av hur snabbt min gammla dator startade (kallstart), men även efter att ha legat i vänteläge. Microsoft har verkligen lyckats den här gången! Det var helt klart på tiden. De har inte råd med ett till fiasko efter Windows vista.
Windows 8 kommer att användas till både surfplattor och datorer. I Developer preview versionen, den som jag testat har Windows inte släppt allt det nya. En ny grej som man satsat på är appar. Windows 8 kommer att bestå mycket av appar. Programmen har de lyckats göra till mindre storlek för ökad prestanda.
Windows har inte vågat släppa taget helt och de har kvar det gamla skrivborder.
Jag längtar tills de släpper windows 8! Alla datorer kommer att springa iväg om man inte håller i dom.
Det ända negativa som jag hittils hittat i windows 8 är att de inte tillåter andra operativsystem. Antagligen är det ännu ett försök att hålla kvar sin ledande position.